В МС продължават да крият как е прието да бъде награден бившият

...
В МС продължават да крият как е прието да бъде награден бившият
Коментари Харесай

Министър Минеков за ордена на Вълканов: Смущава ме не само това решение, скоро ще говоря

В Министерски съвет не престават да крият как е прието да бъде награден някогашният вицепрезидент на " Мултигруп "

„ Как е той? Не го познавам. “ Това разгласи през усмивка служебният министър на културата проф. Велислав Минеков след въпрос на „ Флагман “ какво ще каже за (ордена „ Стара планина “-първа степен за) предприемача Николай Вълканов. Минеков в петък бе в коридорите на Народното събрание.

На в допълнение запитване - не го ли е смутило това решение на държавното управление, министърът съобщи загадъчно: „ Всичко ме смущава, освен това решение, само че идната седмица ще приказвам. “

Припомняме, че служебният кабинет предложи някогашния вицепрезидент на „ Мултигруп “ Николай Вълканов за най-висшия държавен медал. Светкавично по-късно президентът Румен Радев

„ Флагман “ изиска информация от пресцентъра на Министерския съвет (МС) още на 25 ноември – по кое време е гласувано решението, неприсъствено ли е взето то (на подпис), кои министри са били „ за “, кои „ срещу “ и кои не са взели участие в гласуването. До момента отговор нямаме и, наподобява, няма и да получим.

Пред „ Свободна Европа “ Велислав Минеков е декларирал, че до него не е стигало проекторешението за ордена на Вълканов, само че в случай че го е подписал, щял да се откаже.

Припомняме, че в края на предходната година тогавашният длъжностен кабинет с министър председател Стефан Янев също обсъждал проекторешение да награди Николай Вълканов. След отпор на четирима министри, измежду които и Минеков, то обаче е било оттеглено.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР